REGULAMENT DE PRACTICARE A PESCUITULUI SPORTIV PE RIUL SIEU SI PIRIUL LECHINTEI

In jos

REGULAMENT DE PRACTICARE A PESCUITULUI SPORTIV PE RIUL SIEU SI PIRIUL LECHINTEI

Mesaj Scris de Admin la data de Lun Mai 30, 2011 4:52 pm

REGULAMENT
PENTRU PRACTICAREA PESCUITULUI RECREATIV/SPORTIV

În conformitate cu ordinul MADR nr. 15/2011 si OG 23/2008 completata si aprobata de legea 317/2009 pescuitul recreativ/sportiv se poate practica pe întreg teritoriul ROMÂNIEI în apele publice pe baza unui permis nominal eliberat de AGENTIA NATIONALA PENTRU PESCUIT ŞI ACVACULTURA prin asociatiile de pescari legal constituite.

REGULI GENERALE PENTRU PRACTICAREA PESCUITULUI RECREATIV/SPORTIV IN APELE MARITIME SI CONTINENTALE.

În apele curgatoare si statatoare din zona montană, numai cu o singură undiţă cu cel mult 2 cîrlige .
În apele din zona colinară şi de şes ,pe tot cursul Dunării şi pe braţele sale,în Delta Dunarii,cu cel mult 4 undiţe cu cîte 2 cîrlige fiecare.
În apele teritoriale ale Mării Negre, cu cel mult 2 undite cu cite 2 cîrlige fiecare sau 1 ţaparina cu 10 cîrlige.
Pescuitul salmonidelor în apele de munte este permis numai cu momeli artificiale.
În apele de munte cu salmonide se pot retine de catre un pescar cel mult 10 bucaţi în total ,din urmatoarele specii; păstrăv indigen, păstrăv curcubeu, păstrăv fîntînel,coregon .
În apele colinare şi de şes,pe Dunăre,Delta Dunării şi apele maritime,un pescar poate reţine din captură,cel mult 5kg/zi de peşte sau numai un singur peşte dacă greutatea lui depăşeşte5kg

REGULI SPECIALE APLICATE PE APELE ADMINISTRATE DE ASOCIATIA ESOX SPINNING CLUB
1) Pe toate apele administrate de Asociatia ESC sunt obligatorii regulamentele generale prevazute de lege.
2) Pe toate apele aflate în administrare este interzis pescuitul la japca,(agatarea intentionata a pestilor de dinafara) si pescuitul cu setci,plase sau alte unelte si procedee decit cele legale.
3) Perioadele de prohibitie legiferate vor fi respectate pe specii si zone geografice.
4) Pe parcursul rîurilor şi în zona unde se practică pescuitul recreativ/sportiv este interzisă degradarea mediului (aruncarea deseurilor,tăierea arborilor etc), pescuitul in locurile unde se afla deseuri duce la sanctionarea pescarului din acel loc.(se va considera ca sunt de la persoana aflata in acel loc ).
5) Pe toate apele aflate în administrare, asociatia percepe pentru nemembrii sai urmatoarele tarife; 5lei/saptamina,10lei/luna sau 20lei/an.
Chitantele se pot obtine de la sediul asociatiei si de la magazinele de profil partenere,sau achitind direct in contul asociatiei deschis la banca Transilvania cont RO54BTRL00601205D86666XX.
6) Pesti care nu indeplinesc conditiile legale pentru a fi retinuti ,(specie protejata,dimensiune, cantitate)vor fi eliberati vii in cel mai scurt timp.
7) Permisele de pescuit ANPA si carnetele de membru esox sunt individuale, nu pot fi transmise altor persoane, si vor fi prezentate pentru control impreuna cu actul de identitate.

Cool Pescarii care incalca acest regulament si care vor aduce prejudicii morale sau materiale, asociatiei si membrilor sai vor fi sanctionati conform legii si vor fi exclusi din asociatie cu pierderea tuturor drepturilor,nemembrii asociatiei nu vor mai primi dreptul de a pescui in apele administrate de asociatie si vor pierde diferentele.
9) Pescarii care nu au vizat carnetul de membru pentru anul in curs pierd calitatea de membru al asociatiei.
10) Pescuitul practicat fara permis ANPA si carnet de membru vizat pe anul in curs sau chitanta , in apele administrate de asociatie va fi sanctionat conform legii 317/2009,art.58/c,fara avertisment.


Presedinte Asociatie
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 47
Data de înscriere : 06/04/2011
Localizare : Bistrita

http://asociatiaesc.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum