Braconieri prinsi la Arcalia

Braconieri prinsi la Arcalia

Mesaj Scris de vasi la data de Sam Apr 30, 2011 4:09 am

Tinand cont ca starea meteo cu multe ploi in ultimele doua zile era propice braconatului cu crasnicul,Cristian Patru paznic angajat al Asociatiei a facut o scurta incursiune pe parcursul Sieu aval de Saratel. Deja de pe podul rutier din aceasta localitate au fost vazuti 2 braconieri.A fost alertata jandarmeria prin apel telefonic la 112, intr-un timp extrem de scurt,7 minute,sase jandarmi condusi de Plt.adj Puie au fost in control in amonte de podul de la Saratel pana la confluenta cu raul Bistrita. Din pacate braconierii erau plecati. S-a purces la control in aval,respectiv in Arcalia unde au fost depistati 3 braconieri,asupra carora s-au gasit crasnice, precum si cca 6 Kg peste,cea mai mare parte sub dimensiunea legala din speciile clean,scobar,mreana ,porcusor.
Mentionez ca toata actiunea de control a fost filmata de catre jandarmi,carora le multumim pentru promptitudinea si profesionalismul de care au dat dovada.
Cei 3 braconieri au fost amendati conform cadrului legal cu cate 600 lei fiecare.
Speram ca acest gen de braconaj sa fie cat mai rar intalnit pe apele noastre.

vasi

Data de înscriere : 30/04/2011

Mesaj Scris de lucioperca la data de Lun Mai 30, 2011 11:47 pm

Foarte bine....si as fi bucuros sa vad mult mai multe controale atat in perioada de prohibitie cat si dupa ce se termina prohibitia. De multe ori cand merg la pescuit pe Sieu vad localnici cu tot felul de plase sau mai stiu eu ce chestii. Crying or Very sad